0
0,00 rsd
Da li se isplati koristiti LED sijalice?

Da li se isplati koristiti LED sijalice?

Poznato je da je osnovna prednost LED sijalica ušteda elekrične energije (a samim tim i novca), koja iznosi oko  90% u odnosu na klasične sijalice. Druga prednost je izuzetno dug vek trajanja (oko 30.000 sati), a takođe prednost je i to što led rasveta nije osetljiva kao klasično osvetljenje i kao tzv.“štedljive sijalice“ na promene napona koje se svakodnevno dešavaju na našim prostorima.

 

To konkretno znači da ih možete uključiti i isključiti bezbroj puta bez bojazni da će to skratiti njihov životni vek. LED svetlo dostiže svoj maksimum osvetljenosti trenutno, za razliku od fluorescentnog kome ipak treba izvesno vreme.

 

LED sijalice su dostupne u svim standardnim vrstama sijaličnih grla, u tri osnovne boje (temperature) svetlosti 3000K, 4500K i 6500K. Takođe postoje modeli čija se boja i jačina svetla mogu podešavati. LED svetla zahtevaju veoma nizak nivo održavanje zbog dugog životnog veka, što u praksi znači da će trajati narednih 10-tak godina (ukoliko se koriste u proseku 8 sati dnevno), a lako se izračuna i da je novčana ušteda čak 100 – 150 evra godišnje na računima za struju.

 

Odgovor na pitanje sa početka ovog teksta glasi DA, isplati se!

 

Veliki izbor svih vrsta LED sijalica možete naći na našem sajtu na linku: LED sijalice