COOL-GRAĐEVINSKI LEPAK SUPER ELASTIK 25kg - Nijansa d.o.o.
0
0,00 rsd

COOL-GRAĐEVINSKI LEPAK SUPER ELASTIK 25kg

Šifra: CL02
Maloprodajna cena: 546,00 din. WebCena: 546,00 din.
Količina
Ovaj proizvod možete preuzeti samo u našim MP objektima.

Super elastik lepak


Karakteristike proizvoda:

Lepak za armiranje i lepljenej toplotno-izolacionih ploča od stiropora, stirodura, kamene vune na mineralne podloge.

Sastav građevinskog lepka:

Izrađen je na bazi polimera, cementa i specijalnih aditiva. Sadržaj rastvorljivog Cr (VI) u proizvodu je manji od 0,0002% za vreme roka trajanja i uslova lagerovanja koje je propisao proizvodjač.

Način primene:

Najpre se vrši priprema podloge: Podloge od betona starog najmanje 2 meseca, opeke, produžnog maltera, gasbetona, salonita i dr., moraju da budu ravne, čvrste, suve, očišćene i nesmrznute. Masa se priprema na sledeći način: Sadržaj vreće od 25 kg pomeša se sa cca 6 - 6,5 litara vode, ručno ili elektromešačem, mešati dok masa ne bude homogena. Smešu ostaviti da odstoji 10 minuta i opet promešati. Lepljenje : COOL SUPER ELASTIK lepak nanositi trakasto uz ivice ploče i tačkasto( 3-5) po sredini, a zatim ploču pritisnuti na pripremljenu podlogu sa preklopom od 10 mm. Preporučeno tiplovanje stiropornih ploča po pravilu najmanje 6 tiplova na m². Pokrivena površina ploče lepkom mora biti veća 40 %.
Na zalepljene ploče (posle 2 dana) COOL SUPER ELASTIK lepak naneti metalnom gletaricom u debljini od 2 - 3 mm sa preklopom od 10 mm. Sloj treba ostaviti da se suši 48 sati (pri normalnim uslovima), a nakon toga završno obraditi dekorativnim malterom. Ukupna debljina filma nanetog lepka treba da bude do 4 mm. Optimalna radna temperatura je između +5 i +30°C.

Potrošnja:

Lepljenje: Stiropor 3 - 4 kg/m²; od 4 - 5 kg/m² EPS ; od 6 - 7 kg/m² za MV i armiranje.

Rok korišćenja:

Najmanje 12 meseci ako se čuva u fabrički zatvorenoj ambalaži, u suvim i provetrenim prostorijama na temperaturi +5 do +30°C.


Vezani artikli


Srodni proizvodi